tag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post1948965305572066978..comments2024-03-18T17:42:41.019+01:00Comments on Musisz mieć ze sobą limonkę: Ciasto żurawinowe z bezą czyli pochwała barokuLimonkahttp://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-39958686083353943252013-02-13T17:29:02.801+01:002013-02-13T17:29:02.801+01:00dlaczego ajerkoniak się nie sprawdził na bezie?Maj...dlaczego ajerkoniak się nie sprawdził na bezie?Majka.wielbię wszelakie likiery ale jajeczny to mój ulubiony.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-60288132377688302652013-02-12T19:12:46.597+01:002013-02-12T19:12:46.597+01:00Cieszę się, że się podoba. I pozdrawiam serdecznie...Cieszę się, że się podoba. I pozdrawiam serdecznieLimonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-62288873607572364922013-02-12T18:27:45.359+01:002013-02-12T18:27:45.359+01:00Mmm, cudowności! Uwielbiam takie słodko-kwaśne poł...Mmm, cudowności! Uwielbiam takie słodko-kwaśne połączenia :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-38054531859855329092013-02-11T15:58:29.216+01:002013-02-11T15:58:29.216+01:00Bardzo mnie cieszy, że ciasto się podoba. Dziękuję...Bardzo mnie cieszy, że ciasto się podoba. Dziękuję pięknie:)Limonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-74333642126982450492013-02-11T15:54:28.927+01:002013-02-11T15:54:28.927+01:00Droga Maju. Zakazy na pieczenie ciasta to okrucień...Droga Maju. Zakazy na pieczenie ciasta to okrucieństwo! Powinny być karane wygnaniem;)<br />A przepis na frużeline wiśniową proszę bardzo:<br />500 g wiśni z kompotu<br />1,5 szklanki soku wiśniowego<br />1 budyń<br />2 łyżki cukru<br />Odlej pół szklanki soku i rozmieszaj w nim budyń. Resztę soku zagotuj i wrzuć do gotującego się soku wiśnie. Wlej rozmieszany proszek budyniowy i mieszaj póki nie zagotuje się i nie zgęstnieje. Zdejmij z ognia i dokładnie przykryj folia, żeby nie zrobił się kożuch. Wystudź i używaj jak lubisz. Pozdrowionka i uściski Limonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-23000245867284403142013-02-11T15:43:40.024+01:002013-02-11T15:43:40.024+01:00Cieszę się bardzo...:))Cieszę się bardzo...:))Limonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-1506136634823146162013-02-11T15:43:17.568+01:002013-02-11T15:43:17.568+01:00Dzięki:)Dzięki:)Limonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-74209249774206864672013-02-11T15:43:05.344+01:002013-02-11T15:43:05.344+01:00O tak. Smakuje super. A ta beza w tle przyplątała ...O tak. Smakuje super. A ta beza w tle przyplątała się jak zawsze. BuźkaLimonkahttps://www.blogger.com/profile/12311099236164086738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-8647497671692249812013-02-10T16:58:24.812+01:002013-02-10T16:58:24.812+01:00Cudowne ciacho :). Ślinka cieknie!Cudowne ciacho :). Ślinka cieknie!Zielaczekhttps://www.blogger.com/profile/16563504956915134671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-76990343194233757892013-02-10T14:09:26.705+01:002013-02-10T14:09:26.705+01:00czy już Ci mówilam Limonko,że jesteś niesamowita!...czy już Ci mówilam Limonko,że jesteś niesamowita!!!!!Ja chcę już teraz bo właśnie piję kawusię.Kicia cudna,widać że już uraczyła się ciasteczkiem i teraz idzie chyba napić się kawusi.Ja mam zakaz pieczenia czegokolwiek ze zrozumiałych względow ale na pewno go zrobię,GDY PODASZ MI PRZEPIS ALE Z frużeliną wiśniową.Żurawiny używam dużo do mięs i sosów.gorąco pozdrawiam iściskam.Majka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-20239897256118044552013-02-09T21:13:11.708+01:002013-02-09T21:13:11.708+01:00...ale smakowicie wygląda ;D...ale smakowicie wygląda ;DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14676956802708167342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-47061802668416341752013-02-09T12:11:49.527+01:002013-02-09T12:11:49.527+01:00piekne ciachopiekne ciachoIzaahttps://www.blogger.com/profile/16968131678141043474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168296742607985733.post-60627734374868639362013-02-09T12:09:44.906+01:002013-02-09T12:09:44.906+01:00Aż się zaśliniłam. Wow, piękne ciasto! I musi smak...Aż się zaśliniłam. Wow, piękne ciasto! I musi smakować super. <br /><br />(widzę, że na ostatnim zdjęciu przypałętała się jakaś inna beza (taka w kolorze cappuccino)!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05280510036265162050noreply@blogger.com